In 6 stappen naar een kader voor content governance

Marketeers en communicatiemensen kunnen vandaag meer content en meer sociale en mobiele kanalen inzetten dan ooit tevoren. Maar te midden van al de nieuwe mogelijkheden wilt u wel de waarde van uw merk, uw operationele efficiëntie en de kwaliteit van uw content beschermen en verbeteren. Content governance is in dit verband de sleutel tot succes. 

Cypres werkt aan een gids over content governance waarmee u in verschillende stappen uw eigen kader voor contentbeheer ontwikkelt.

De zes stappen:

 1. Kies een governance model
  Uw model moet een weerspiegeling zijn van uw bedrijfsstrategie. Contentology heeft een interessante tabel die modellen voor webbeheer met elkaar vergelijkt.
   
 2. Beoordeel uw huidige situatie
  U moet uw huidige contentproblemen, pijnpunten en hiaten identificeren. Hoe vindt u er anders een oplossing voor?
   
 3. Definieer workflow en rollen
  Zodra u uw huidige situatie hebt geëvalueerd, begint u de ontwikkeling van het kader dat uw situatie zal verbeteren. Stel een workflow op die bij u past en voeg rollen en verantwoordelijkheden toe aan elke fase van het workflow-proces.
   
 4. Werk de regels en het beleid uit
  Afspraken en beleidslijnen zijn nodig om de kwaliteit te verzekeren, en om uw bedrijf te beschermen tegen mogelijke rechtszaken.
   
 5. Stel Key Performance Indicators (KPI’s) in
  Definieer SMART(ER)-doelen om uw vooruitgang bij te houden. SMART-doelstellingen zijn Specific, Measurable, Attainable, Relevant en Time-bound. Bij SMARTER komen daar nog twee criteria bij: Evaluate en Re-evaluate.
   
 6. Installeer technologieën voor automatisering
  Automatisering is nodig voor operationele efficiëntie en kwaliteitscontrole in een wereld met veel apparaten, veel kanalen en realtimecommunicatie.

Wilt u op de hoogte gebracht worden wanneer de gids uitkomt?
Stuur dan een e-mail naar lucie@thecontentroom.com.